“Jesus Christ Superstar” er en rockopera skrevet af Andrew Lloyd Webber og Tim Rice. Den fortæller historien om den sidste uge i Jesu liv og fokuserer på begivenhederne op til hans korsfæstelse. Musicalen havde premiere på Broadway i 1971 og er sidenhen blevet en elsket og vedvarende teaterproduktion.

Hvad handler Jesus Christ Superstar om?

“Jesus Christ Superstar” udforsker de indbyrdes dynamikker mellem Jesus, hans disciple og andre centrale figurer som Judas Iskariot og Maria Magdalene. Forestillingen giver en unik fortolkning af de bibelske begivenheder og lægger vægt på de menneskelige elementer og følelser bag historien. Musikken kombinerer rock, pop og klassiske elementer, hvilket skaber en karakteristisk og mindeværdig lyd.

Sangene i Jesus Christ Superstar

Musicalen indeholder ikoniske sange som “I Don’t Know How to Love Him”, “Superstar” og titelsangen “Jesus Christ Superstar”. Disse sange er blevet bredt anerkendt og er blevet indspillet af forskellige kunstnere gennem årene.

Opsætninger af musicalen

“Jesus Christ Superstar” er blevet opført i utallige produktioner over hele verden, herunder genopsætninger på Broadway og West End. Den er også blevet filmatiseret og har haft flere live tv-udsendelser. Forestillingens vedvarende popularitet er et vidnesbyrd om dens fængslende fortælling og kraftfulde musik.

Hovedrollerne

Jesus: Jesus er musicalens centrale figur. Han er den religiøse leder og profet, der er blevet berømt for sine undere og lære. Han står i spidsen for sine disciple, men bliver også konfronteret med tvivl og frygt for sin egen skæbne. Jesus er ofte portrætteret som en kompleks karakter med både guddommelige og menneskelige aspekter.

Judas Iskariot: Judas er en af Jesu disciple og spiller en afgørende rolle i fortællingen. Han bliver præsenteret som en bekymret og tvivlende person, der frygter konsekvenserne af Jesu stigende popularitet. Judas bliver fristet af pengene og forræder Jesus ved at afsløre hans opholdssted til de religiøse ledere.

Maria Magdalene: Maria Magdalene er en af Jesu disciple og en central kvindelig figur i historien. Hun er portrætteret som en stærk og medfølende karakter, der har stærke følelser for Jesus. Maria Magdalene synger flere af de mest ikoniske sange i musicalen, herunder “I Don’t Know How to Love Him.”

Pontius Pilatus: Pontius Pilatus var den romerske præfekt, der havde ansvaret for Jerusalem på den tid, hvor Jesus levede. Han står over for en vanskelig beslutning om, hvorvidt han skal dømme Jesus til døden eller ej. Pilatus er plaget af indre konflikter, da han forsøger at bevare ro og undgå politisk uro.

Peter: Peter er en af Jesu disciple og en tæt følgesvend. Han er kendt for sin loyale støtte til Jesus, men i forestillingen bliver han også portrætteret som en person, der oplever tvivl og frygt. Peter benægter at kende Jesus tre gange, som det forudsagt af Jesus selv.

Simon Zealotes: Simon Zealotes er også en af Jesu disciple. Han er en politisk aktivist og ønsker, at Jesus skal føre en væbnet revolution mod de romerske besættere. Simon synger sangen “Simon Zealotes/Poor Jerusalem”, hvor han appellerer til folket om at rejse sig imod undertrykkelsen.

Ypperstepræsterne: I stykket repræsenteres de jødiske ypperstepræster som de religiøse ledere, der bliver bekymrede over Jesu indflydelse og frygter for deres egen magtposition. De konspirerer imod Jesus og spiller en afgørende rolle i at få ham arresteret og dømt.

Maria, mor til Jesus: Maria er Jesu mor og optræder i nogle scener. Hun udtrykker bekymring og kærlighed for sin søn, og hendes karakter bidrager til at give en følelse af den personlige og familiære side af Jesu historie.

Herodes Antipas: Herodes Antipas var en historisk person, der var tetrark af Galilæa og Peræa. I musicalen optræder han i en drømmesekvens, hvor Jesus bliver præsenteret for ham og forhørt. Herodes er mere interesseret i at underholde end at tage situationen alvorligt.

Andrew Lloyd Webber og Tim Rice

Andrew Lloyd Webber og Tim Rice er to betydningsfulde britiske musikalskabere, der har skabt flere succesfulde værker både sammen og individuelt. Her er nogle oplysninger om dem:

Andrew Lloyd Webber:

 • Født den 22. marts 1948 i London, England.
 • Han er søn af en komponist og musiklærer og udviklede tidligt en passion for musik.
 • Webber er en af de mest succesrige musikalkomponister i verden og har skabt nogle af de mest ikoniske musicals nogensinde.
 • Nogle af hans mest berømte værker inkluderer “The Phantom of the Opera,” “Cats,” “Jesus Christ Superstar,” “Evita,” og “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.”
 • Han har vundet utallige priser, herunder syv Tony Awards og tre Grammy Awards.
 • Udover sit arbejde inden for musikaler har Webber også komponeret musik til film og klassiske værker.

Tim Rice:

 • Født den 10. november 1944 i Amersham, Buckinghamshire, England.
 • Rice er en tekstforfatter og librettist, der har samarbejdet tæt med Andrew Lloyd Webber og andre musikalkomponister.
 • Han er kendt for sine smarte og nuancerede tekster, der bringer historierne i musikalerne til live.
 • Rice og Webber arbejdede sammen på flere projekter, herunder “Jesus Christ Superstar,” “Evita,” og “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.”
 • Han har også samarbejdet med andre musikalskabere som Elton John, Alan Menken og Björn Ulvaeus og Benny Andersson fra ABBA.
 • Rice har vundet flere priser, herunder tre Oscars og fire Grammy Awards.

Både Andrew Lloyd Webber og Tim Rice har haft en betydelig indflydelse på musicalscenen og har skabt nogle af de mest populære og elskede musicals i moderne tid. Deres talent og samarbejde har sat deres præg på teaterverdenen.

Newsbox
Scroll to Top