Dronning Elizabeth døde torsdag aften, efter et langt og eventyrligt liv. Hun sov stille ind, mens hun var omgivet af sin familie på Balmoral.

Det er kun to dage siden, at dronning Elizabeth mødtes med den nye britiske premierminister, Liz Truss. Her blev den nye premierminister anmodet om at danne regering ved et 30 minutter langt ceremonielt møde. Dronningen har altid sagt, at hun ville regere til sin død, og dette kom dermed til at blive fuldbyrdet.

Hvem var dronning Elizabeth?

Dronning Elisabeth II blev født den 21. april 1926 som den første af to børn til dronning Elizabeth, The Queen Mother, og kong George VI. Hendes fulde titel er Dronning Elizabeth II af Storbritannien og Nordirland, Men hun er også kendt som The Queen eller bare Liz.

Elizabeth blev udnævnt til dronning, da hendes far døde i 1952. Med 70 år på tronen, er Elizabeth den nuværende monark i Storbritannien og også den længst siddende britiske monark nogensinde.

Hun blev kendt for at være en meget omsorgsfuld og kærlig dronning, der tog sig godt af sine undersåtter. Hun vil blive husket for at have stået ved tronen i et kritisk øjeblik i britiske historie, da hun blev kronet lige efter Anden Verdenskrig.

Dronningen har altid været en stabil og rolig kraft i det britiske kongehus, og hun vil blive dybt savnet af alle, der kendte hende.

Buckingham Palace udsendte en kort erklæring, der bekræftede, at dronningen var sovet stille ind, og at hendes familie var ved hendes side.

Dronning Elisabeth blev 96 år gammel.

Hvad døde dronning Elizabeth af?

Majestæten har været syg i den senere tid, og det blev torsdag meldt ud at hun var under lægebehandling. Samtidig så man dronningens børn og børnebørn haste mod slottet i Balmoral, så mange havde allerede gættet at der nok kunne være noget alvorligt under opsejling. Selve dødsårsagen er dog ikke meldt ud fra kongehusets side endnu. I og med at dronningen var langt oppe i alderen, er det dog forventeligt at dronningen døde af alderdom.

Hvornår døde dronning elizabeths mand?

“It is with deep sorrow that Her Majesty The Queen announces the death of her beloved husband, His Royal Highness The Prince Philip, Duke of Edinburgh.

Sådan skrev det engelske kongehus for knapt halvandet år siden, om Prins Philip, Hertug af Edinburgh død. Prisen, der ligesom vores egen Prins Henrik blev kaldt Prinsegemal, blev 99 år og var siden 1947 gift med Elizabeth 2. af Storbritannien. Han var hendes støtte og rådgiver gennem hele hendes regeringstid.
Dødsfaldet fandt sted den 9. april 2021.

Hvem bliver konge efter dronning Elizabeths død?

Fremover vil vi kende Englands regent som Kong Charles III. Den tidligere prins af Wales valgte i går at bekendtgøre sit navn som Charles. Kong Charles har ellers hele fire navne at vælge imellem: Charles Philip Arthur George.

Også Charles og Diannas søn Prins William, skiftede i går titel, da han nu er næste led i tronfølgen, og tituleres således fremover kronprins.

Newsbox
Scroll to Top