Tivoli er en fantastisk destination i hjertet af København, Danmark. Her er nogle anbefalinger til at få mest muligt ud af dit besøg:

 1. Planlæg dit besøg på forhånd: Tivoli er en stor forlystelsespark med mange attraktioner, restauranter og forestillinger. Det kan være en god idé at undersøge, hvad der er tilgængeligt, og planlægge dit besøg i overensstemmelse hermed.
 2. Prøv de forskellige forlystelser: Tivoli har et bredt udvalg af forlystelser for alle aldre og smag. Prøv nogle af de klassiske forlystelser, såsom rutsjebaner og pariserhjul, eller de mere adrenalinpumpende attraktioner.
 3. Besøg de mange restauranter og caféer: Tivoli har et stort udvalg af restauranter og caféer, der serverer alt fra traditionel dansk mad til internationale retter. Prøv nogle af de lokale specialiteter og nyd den smukke udsigt over parken.
 4. Oplev de fantastiske forestillinger: Tivoli er også kendt for sine fantastiske koncerter og forestillinger, der strækker sig fra klassisk musik til popkoncerter. Kig efter, hvad der er på programmet, og oplev noget særligt.
 5. Nyd den smukke have: Tivoli er en smuk have med mange farverige blomster og træer. Tag dig tid til at slentre rundt og nyde atmosfæren.

Samlet set er Tivoli en af de mest ikoniske destinationer i Danmark og et must-see for enhver besøgende. Planlæg dit besøg godt, og du vil have en uforglemmelig oplevelse.

Tivolis forlystelser og aktiviteter

Der er mange forskellige forlystelser og aktiviteter at prøve i Tivoli Gardens. Her er nogle eksempler:

 1. Forlystelser: Tivoli har mere end 25 forlystelser, der spænder fra børnevenlige til mere udfordrende. Nogle af de mest populære forlystelser inkluderer Rutschebanen, Det Gyldne Tårn, Vertigo og Dæmonen.
 2. Koncerter og shows: Tivoli Gardens er kendt for sine mange koncerter og shows, der finder sted på forskellige scener rundt om i parken. Her kan du opleve alt fra klassisk musik og opera til rock og pop.
 3. Spisesteder: Der er masser af spisesteder i Tivoli Gardens, der tilbyder alt fra traditionel dansk mad til internationale retter. Du kan også finde caféer og barer rundt om i parken, hvor du kan slappe af og nyde udsigten.
 4. Spil og underholdning: Der er også mange spil og andre aktiviteter at prøve i Tivoli Gardens, herunder skydespil, karusseller og børnevenlige legepladser.
 5. Haver: Tivoli er kendt for sine smukke haver, der er fyldt med blomsterbede, springvand og grønne områder, hvor man kan slappe af og nyde den rolige atmosfære.

Dette er blot et udvalg af, hvad man kan opleve i Tivoli Gardens. Der er noget for alle aldre og interesser i parken, og det er en fantastisk destination for en dag eller aften i København.

Tivoli Halloween

Tivoli har et særligt Halloween-tema hvert år i oktober måned. Under Halloween-temaet bliver parken dekoreret med græskar, spindelvæv og andre uhyggelige elementer, og der er forskellige aktiviteter og shows, der passer til temaet.

Nogle af de ting, man kan opleve under Tivolis Halloween-tema, inkluderer:

 1. Spøgelseshus: Et uhyggeligt spøgelseshus fyldt med uhyggelige overraskelser og udfordringer.
 2. Halloween Parade: En uhyggelig parade af udklædte figurer og spøgelser, der går gennem parken.
 3. Hekseshow: Et show med hekse, der optræder med sang og dans.
 4. Græskarudskæring: En aktivitet, hvor man kan udskære sit eget græskar og tage det med hjem.
 5. Halloween-slik: Der er også forskellige steder i parken, hvor man kan købe Halloween-slik og andre godbidder.

Derudover er nogle af Tivolis forlystelser også en del af Halloween-temaet og er udsmykket med uhyggelige dekorationer og effekter. Tivolis Halloween-tema er en populær begivenhed for både børn og voksne og tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende.

Jul i Tivoli

Julen er en helt særlig tid i Tivoli hvor parken bliver forvandlet til en magisk juleeventyrlandskab med julelys, dekorationer og julemusik. Der er masser af juleaktiviteter og underholdning for hele familien at opleve i Tivoli i december måned.

Nogle af de ting, man kan opleve under Jul i Tivoli inkluderer:

 1. Julelys: Parken er fyldt med smukke julelys, der skaber en magisk og hyggelig atmosfære.
 2. Julemarked: Der er et stort julemarked i parken, hvor man kan købe alt fra julepynt og gaver til mad og drikke.
 3. Juletræ: Tivolis store juletræ er en af de største attraktioner i parken og er dekoreret med tusindvis af julelys.
 4. Julekoncerter: Der er forskellige julekoncerter og shows, der finder sted på forskellige scener rundt om i parken.
 5. Julemad: Der er masser af spisesteder i parken, der serverer traditionel dansk julemad og andre julerelaterede retter.
 6. Juleforlystelser: Nogle af Tivolis forlystelser er en del af juletemaet og er dekoreret med julelys og dekorationer. Der er også børnevenlige forlystelser og aktiviteter til de mindste.

Julen i Tivoli er en populær begivenhed, og parken tiltrækker hvert år mange besøgende, der ønsker at opleve den magiske julestemning i København.

Tivolis historie

Tivoli er en forlystelsespark beliggende i hjertet af København, Danmark, og blev grundlagt i 1843 af Georg Carstensen. Her er en gennemgang af Tivolis historie:

 • Tivoli blev grundlagt den 15. august 1843 af Georg Carstensen, en dansk officer, der ønskede at skabe et sted, hvor alle kunne samles og have det sjovt. Tivoli var oprindeligt åbent kun om aftenen og tilbød en blanding af forlystelser, restauranter og koncerter.
 • I de tidlige år var Tivoli primært et sted for overklassen, men det ændrede sig gradvist, og parken blev mere populær blandt almindelige mennesker.
 • I 1848 blev Tivoli besat af danske soldater under Den Første Slesvigske Krig, men det lykkedes Carstensen at få parken åbnet igen kort tid efter.
 • I 1853 blev Tivolis ikoniske pariserhjul bygget, og det blev en af parkens mest populære attraktioner. Pariserhjulet er stadig i dag en af Tivolis mest populære forlystelser.
 • I de følgende årtier blev Tivoli gradvist udvidet med flere forlystelser og restauranter, og parken blev en af Københavns største turistattraktioner.
 • Under Anden Verdenskrig blev Tivoli lukket, men det blev genåbnet i 1945 efter krigen var slut.
 • I 1950’erne og 60’erne blev Tivoli moderniseret og udvidet med nye forlystelser og faciliteter.
 • I 1980’erne og 90’erne blev Tivoli yderligere moderniseret, og parken blev gjort mere børnevenlig med flere familievenlige attraktioner.
 • I 2014 blev Tivoli Hjørnet, en udvidelse af parken, åbnet. Her findes en ny forlystelse, flere restauranter og butikker.

Tivoligarden

Tivoligarden er et musikkorps for børn i København. Det blev grundlagt i 1844, og er dermed et af de ældste musikkorps for børn i verden. Tivoligarden består af børn og unge i alderen 8 til 16 år, og medlemmerne spiller trommer, blæseinstrumenter og tamburin. Tivoligarden er kendt for deres karakteristiske uniformer og deres optrædener i forbindelse med parader og koncerter. Ud over musikkorps er der et større følge af børn med geværer mm.

Newsbox
Scroll to Top