Er du gravid og på udkig efter et puslebord? Så læs med i denne guide: Du får tips til, hvad der er vigtigt at overveje, når du skal købe et nyt puslebord.

I dag findes der nemlig et hav af forskellige valgmuligheder, når det kommer til pusleborde. Skal det være vægophængt? Er det mest praktisk med et puslebord eller en puslekommode?

Derfor kan du ikke undvære et puslebord

Uanset om du vælger at købe et puslebord nyt eller brugt, vil du ikke kunne undvære puslepladsen det første år af dit barns liv. Det er ved puslebordet, du skifter de daglige bleer og får mulighed for nærkontakt med dit barn.

Det er rart både for dig og din baby at have det samme sted at skifte barnets ble. Det giver barnet tryghed at kunne genkende puslepladsen og med tiden fornemme rytmerne ved puslebordet.

Det er forskelligt hvordan forældre vælger at indrette puslepladsen. Nogle forældre hænger en sød uro over puslehynden eller et spejl på væggen. Legetøjet er en god underholdning for barnet, mens der bliver skiftet ble.

Spejlet på væggen er genialt, hvis du lader barnet ligge lidt på maven efter bleskift. På den måde bliver barnet optaget af den søde lille baby i spejlet og glemmer måske altid om, at det er i gang med at træne ryg og nakke.


Her kommer nogle tips til, hvordan du vælger det rette puslebord.

Tip #1: Puslebord eller puslekommode

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal købe et puslebord eller en puslekommode? Der er også mange overvejelser, du skal gøre dig, når du venter en lille ny. Alle beslutninger skal gerne føles som de rette.

Et puslebord er typisk fritstående og produceret i en højde, hvor du får en god og korrekt arbejdsstilling. Det bliver hurtigt til mange timer ved puslebordet på et år, så det er vigtigt at investere i et puslebord, der skåner din ryg så meget som muligt.

Det vil garanteret være nødvendigt for dig at tilkøbe skuffer eller opbevaringskasser til puslebordet, så du kan have alt babyudstyret samlet ved puslebordet. Men det giver dig til gengæld mulighed for at præge puslebordet med din personlige stil og dine præferencer.

Puslekommoden er en rigtig praktisk og populær løsning, fordi der er god pusleplads og skuffer til at rumme alt babyudstyr. Det gør det nemt for dig at organisere tøj, bleer, vaskeklude og stofbleer.

Find gerne et puslebord eller en puslekommode, som har samme højde som dit køkkenbord. Det vil sige omkring 90 cm, så det passer nogenlunde både til dig og din partner.

Tip #2: Vælg vægophængt, hvis du har pladsmangel

Et puslebord eller puslekommode kan fylde meget. Derfor er der mange forældre, der vælger et vægophængt puslebord. Det er der mange fordele ved.

For det første kan du selv bestemme, hvor du vil have det væghængte puslebord til at stå henne. Det vil sige, at hvis du har ekstra vægplads på badeværelset eller et af værelserne, er det dér du hænger det.

For det andet betyder det også, at du ikke er låst i forhold til producentens valg af højde. Du kan nemlig helt selv afgøre, hvor højt puslebordet skal hænge. På den måde kan du vælge en højde, der fungerer både for dig og din partner.

Mange væghængte pusleborde kan også klappes sammen, når det ikke er i brug. Det fylder derfor mindre, hvis du eksempelvis bor i en lille lejlighed. Det gælder både rent fysisk pladsmæssigt, men også visuelt i din bolig.

Tip #3: Køb puslebordet online

Hvis det er dit første barn, er det nok allerede kommet bag på dig, hvor meget babyudstyr du skal købe. Barnevogn, tremmeseng, autostol, tøj, højstol og listen kan fortsætte.

Derfor er det en god idé at vurdere, hvornår det er muligt at spare penge på babyudstyret. Nogle forældre vælger at købe mange ting brugte, så budgettet ikke presses mere end nødvendigt.

Hvis du gerne vil have dit puslebord fra ny, kan det være en god idé at gå på tilbudsjagt. Udnyt at en graviditet varer 9 måneder og brug den tid på at holde godt øje med billige pusleborde online, så du kan finde dit foretrukne puslebord med en god besparelse.

Der kan være rigtig mange penge at spare på den måde – og det gælder med alt babyudstyr. Din tålmodighed kan være en suveræn fordel i købssituationer.

Tip #4: Bliv klogere på dine behov

Det rette puslebord er et individuelt spørgsmål. Derfor er der ingen grund til at sammenligne med, hvad dine venner eller familiemedlemmer har af pusleborde.

Det vigtigste er at identificere dine egne behov, så du er sikker på, at du træffer den rigtige beslutning. Pusleborde er så forskellige, og det samme er mødre. Derfor er det en god idé at undersøge markedet grundigt for at komme frem til, hvad der betyder noget for dig. Det kan du blandt andet gøre på Parenthood.

Det kan eksempelvis være en god idé at tænke over, hvor meget plads du har til puslebordet. Størrelserne på pusleborde er vidt forskellige, så tænk over, om det er på dette parameter du kan sortere nogle muligheder fra.

Hvis du har et budget på eksempelvis 500 kroner på et puslebord, kan det også indskrænke mulighederne, så du kan fokusere mere på, hvad der er realistisk indenfor dit foretrukne prisleje.

Er det dit første barn, kan det også være en relevant overvejelse: Hvis du ved, at du skal have flere børn, kan det godt betale sig at bruge flere penge på et puslebord af god kvalitet og design. På den måde er du sikker på, at du også kan bruge puslebordet til det næste barn i rækken.

Forhåbentligt har du fået mere at tænke over, så du kan finde det rette puslebord til dig og din kommende baby. Det er en stor beslutning for forældre, så det gælder om at indsamle de informationer, der er tilgængelige.

Uanset hvad er det fantastisk tid du går i møde, så det gælder om at nyde det hele. Din baby vil med garanti være tilfreds, uanset hvilket valg du træffer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Newsbox
Scroll to Top