Valg af brændeovn – Det skal du have fokus på

Du kan finde rigtig mange forskellige brændeovne på markedet. Derfor kan det være svært at vælge den rette brændeovn. Det letteste er at lade smag og behag bestemme, hvilken af de mange modeller du skal vælge.

Der er dog en række andre overvejelser, der er gode at gøre, før du investerer i en brændeovn. Det er fx en god idé at stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Vil du gerne have en klassisk brændeovn i støbejern eller en moderne model i pladejern?
  • Hvor stor vil afstanden være til brændbare materialer?
  • Er det den eneste varmekilde i hjemmet, eller skal den supplere en anden varmekilde?
  • Hvor mange kvadratmeter skal brændeovnen opvarme?
  • Er det vigtigt, at den er let at betjene?

Hvor stor skal min brændeovn være?

Det er vigtigt, at du har fokus på at finde den rette brændeovn. For at sikre dette, er der flere aspekter, der er vigtige. Det er dog især vigtigt, at den har den rette størrelse, da den skal passe til de behov du har. Fx kan en væghængt brændeovn tage sig pænt ud, men det er ikke dem alle, der afgiver en stor varme.

Når du skal vælge en brændeovn, vil det rette valg afhænge af flere faktorer. Det er et valg, der blandt andet afhænger af husets størrelse, isoleringen, indretningen og ovnens placering.

Der er selvfølgelig forskel på varmeydelsen i brændeovnen. Denne varmeydelse er typisk angivet i kilowatt (kW). Som tommelfingerregel kan du forvente følgende:

  • 1 kW opvarmer 10 dårligt isolerede kvadratmeter
  • 1 kW opvarmer 20 godt isolerede kvadratmeter

Køb ikke en brændeovn, der er for stor

Det er vigtigt, at du køber en brændeovn, der har en god størrelse. Omvendt er det også vigtigt, at den ikke er for stor. Hvis du køber en brændeovn, der er for stor, vil man ofte være tilbøjelig til at fyre for lidt. Desuden kan det også betyde, at man vil være tilbøjelig til at fyre med for lav en temperatur.

Det gør man med henblik på ikke at blive for kraftig. Det kan lyde helt harmløst, men det er dog ikke tilfældet. Tværtimod giver det en dårlig forbrænding. Du bør også være opmærksom på, at Svanemærkede modeller er testet til at kunne brænde rent ved flere effekttrin. Det er en klar fordel at have en sådan brændeovn.

Uanset dine kriterier og ønsker, er du garanteret at kunne finde en passende brændeovn hos Pejsen.com.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Newsbox
Scroll to Top